Construction period: 10 months

Contract type: Negotiated Lump Sum

 

Project Capabilities

Health Education
 

 

 

Fast Facts

  • A hi-tech surgical training facility
  • A lift shaft was required to be hand-dug to allow enough room for a 2m x 2m lift cart and power services to be installed.

 

 

Summary: 

Built Environs converted an existing basement into a surgery training area for the University of Adelaide, handing over the facility in time for information technology fit-out and sterilisation. The result is a hi-tech surgical training facility, in which students can watch a ‘surgeon’s view’ of complex and intricate procedures on big screen TVs.

As part of the works, a 4.5m x 4.5m lift shaft was required to be hand-dug to allow enough room for a 2m x 2m lift cart and power services to be installed for disabled access between the ground floor outside and the basement. Working in confined conditions, the project team delivered this project within a tight timeline to ensure the area could be fitted and sterilised in time for the start of the new academic year.

Project Gallery